de Gut Reset- Detox


Al meer dan 2.000 jaar geleden beschreef Hippocrates dat alle ziektebeelden ontstaan in de darm. En of dit 100% waarheid is, is in mijn ogen niet belangrijk. De darm is in ieder geval een ongelooflijk belangrijke sleutel in onze gezondheid. 

 

Wat hebben dementie, depressie en acne gemeenschappelijk? Ze zijn allemaal gekoppeld aan klachten van de darmen! Via de 'gut-brain-skin connectie' zijn je darmen namelijk verbonden met je brein en je huid.

 

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de mensen met darmklachten ook depressieve of angstige gevoelens ervaart. We weten inmiddels dat de communicatie tussen het brein en de darmen twee kanten op gaat, van het brein naar de darm en visa versa. Maar het brein beïnvloeden vanuit een goede darmgezondheid is dus zeker mogelijk.

 

Een Chinese studie die zich richtte op de gut-skin connectie vond bij 63% van de mensen met huidklachten ook verteringsklachten. In mijn praktijk zie ik misschien nog wel een hoger percentage. 

 

De darmen spelen dus een sleutelrol voor je gezondheid. Daar ligt de basis voor een goede gezondheid!

 

DAAROM HEB IK DE GUT RESET ONTWORPEN.

Waarom een reset van je darmen?

We worden dagelijks blootgesteld aan veel gifstoffen (toxines). Hier kun je een onderscheid maken tussen exogene toxines (van buitenaf) zoals uitlaatgassen, chemische stoffen, zware metalen, medicijnen, straling en voeding. En daarnaast zijn er endogene toxines (van binnenuit) die je systeem belasten, zoals afvalstoffen die ontstaan bij ontgifting, de vertering en de afbraak van hormonen. 

 

Ons lichaam heeft een natuurlijk ontgifting-mechanisme en kan zichzelf goed reinigen. Als de toxische belasting echter te hoog wordt, dan kun je in de problemen komen en klachten ontwikkelen. Deze klachten zijn eigenlijk hele duidelijke signalen van je lichaam. In de huidige maatschappij zijn we vaak niet in staat deze signalen te herkenen, interpreteren en op een juiste manier te handelen. Er wordt vaak zelfs medicatie voorgeschreven tegen de symptomen, die alleen maar voor een hogere toxische belasting zorgen. Zo ontstaat er een vicieuze cirkel. Het is mijn doel om klachten bij de oorsprong te behandelen.

 

De Gut Reset is daar een prachtig middel voor!

 

“ Het lichaam wil van nature genezen, we hoeven alleen maar de voorwaarden te bieden. ”

Wat houdt De Gut Reset in?

De Gut Reset is erop gericht om de natuurlijke ontgifting van je lichaam te ondersteunen. Alle organen die hierbij betrokken zijn, krijgen aandacht. Op deze manier kun je in een relatief korte periode een ontzettend effectieve reiniging van je lichaam creëren. 

 

Het programma bestaat uit:

 • Ongeveer 5-10 dagen detoxen. De exacte duur is afhankelijk van diverse factoren en verschillend per persoon.
 • Geen sapjes, maar juist licht verteerbare voedende en smakelijke maaltijden zoals kitcherie, die het onttrekken van gifstoffen uit je lichaam stimuleren. Binnen deze maaltijden is veel variatie mogelijk!
 • Veeeel drinken
 • Je gebruikt supplementen om je organen op de juiste manier te ondersteunen zodat je 'uitscheidingswegen' vrij zijn
 • Een ontgifting op alle lagen, zowel fysiek als mentaal en spiritueel

Opzet De Gut Reset

Naast een ontgiftingsprogramma waarin ik je intensief ondersteun, bied ik je ook een gids vol waardevolle kennis aan. Zo leer je over het natuurlijke ontgiftings-mechanisme van je lichaam. Welke organen hierbij betrokken zijn en hoe ze samenwerken. Hoe klachten ontstaan en hoe jij ze kunt beïnvloeden. Ik geef je veel tips over hoe jij je leefstijl en leefomgeving kunt verbeteren. Om echte aanpassingen te maken, is het in mijn ogen nodig om te begrijpen hoe je lichaam werkt. En hoe je voeding, leefstijl en leefomgeving van invloed zijn op je gezondheid.

Dit is de opzet van de Gut Reset

 • Intakegesprek waarin het volgende in kaart wordt gebracht: je hulpvraag, wensen/doelen, medische voorgeschiedenis, huidig klachtenbeeld, huidig voedingspatroon en het functioneren van spijsvertering, toxische blootstelling, algemene factoren, zoals nachtrust, stress en beweging
 • De Gut Reset Guide is een gids met alle ins&outs over het programma en heel veel waardevolle kennis! O.a. over hoe het ontgiftingsmechanisme van jouw lichaam werkt, hoe klachten ontstaan en hoe je klachten kunt herkennen. En welke factoren je gezondheid belasten en ik deel veel tips hoe je dit kunt verminderen!
 • Intensieve begeleiding tijdens het traject, via Whatsapp voor vragen en support.
 • Evaluatiesessie waarin ik benieuwd ben naar je ervaringen en waarin we samen gaan kijken hoe we de resultaten kunnen vasthouden o.a. middels een “Personalized Nutrition”-plan.

Investering:

€375,-*

 

(* Inclusief alle supplementen (o.a. Super Greens, Pre-probiotica en Curcuma) die je tijdens en na afloop van de detox gebruikt)Benieuwd naar de ervaringen van anderen?

- Eva -

"Bijzonder fijn om gedurende deze detox begeleid te worden door Kim. Ze geeft een helder beeld over hoe jezelf voor te bereiden op deze periode en over de ‘spelregels’ tijdens de daadwerkelijk detox. 

 

De gerechten die ik mag eten tijdens de detox zijn smaakvol en ik heb het gevoel dat ik veel kan en mag variëren. De maaltijden bereiden kost best wat tijd en vraagt wat aandacht, ik ben blij dat ik tijdens de detoxweek niet veel ingepland heb in mijn agenda. Voor mijn gevoel geeft dat nog meer focus aan hetgeen ik wil bereiken; opschonen en ruimte maken.

 

Naast dat ik fysiek resultaten begon te zien tijdens de detoxweek (huidirritatie verdween, heldere ogen, energiek gevoel) kon ik ook met name op mentaal en emotioneel niveau een enorme ‘opschoon beurt’ ervaren. Ik kreeg te maken met gevoelens van leegte, schaarste en eenzaamheid. Heel prettig om dan ook op emotioneel vlak ondersteuning te kunnen ontvangen in de vorm van (adem)coaching. Bijzonder hoe deze detox ook die lagen mag aanraken.

 

Na de detox (nu 2 weken geleden) ziet mijn huid er nog steeds heel gaaf en fris uit. Mijn nachtrust is goed en ik voel me energiek als ik in de ochtend wakker word. Ik voel me over het algemeen meer in balans en ervaar dat ik veel beter kan aanvoelen wat en hoeveel ik wil eten en drinken. Ik maak veel bewuster keuzes waarmee ik mijn lichaam voedt.

Ik ga dit zeker vaker doen!"

 

- Jill -

"Hoewel ik mij al topfit voel, wilde ik kijken of er toch nog een level-up mogelijk zou zijn. Er is immers altijd ruimte voor verbetering nietwaar? 

 

Na een uitgebreide & grondige intake met Kim bleek The Gut Reset een mooi middel om mijn gezondheid een extra boost te geven. Die week was een mooie reis naar binnen en onthaasten. Niet altijd comfortabel, maar daar zit mijn inziens ook de groei. Het was fijn om tijdens die week continue een kort lijntje te hebben met Kim. Haar onuitputtelijke energie, kennis & goede dosis humor en nuchterheid maakten de reset bijna (!) een feestje. 

 

Na de reset was de opbouwfase, en ik merkte al snel dat mijn lijf een ware upgrade had doorgemaakt, ik kan het niet anders vergelijken dan Supermario die zo’n gouden ster opeet en vervolgens als de brandweer gaat. Tijdens de krachttraining kon ik meer uit de work out halen en voelde ik mij daarna kneiters goed. Slapen ging beter, en ook mijn huid voelde als nieuw

 

Alhoewel de reset echt wel challenging was, mentaal gezien, staat de volgende al gepland voor 2023. Waarom alleen je auto een APK geven, als je eigen motor eigenlijk nog veel belangrijker is dat deze soepel draait en een jaarlijkse checkup krijgt."  

 

- Rosa -

Een complete reset. Dat was wat mijn lichaam blijkbaar nodig had.

 

Na bijna 15 jaar in gevecht met mijn lijf tegen PDS, ziekte van Graves en een waslijst aan (vage) klachten kan ik eindelijk weer op mijn lijf vertrouwen.

 

Na de uitgebreide intake ben ik met de detox begonnen. Het was 10 dagen afzien, vooral voor mijn darmen, want het oude moest er letterlijk en figuurlijk uit. Maar Kim heeft me er doorheen gesleept. Elke dag stond ze voor me klaar en samen hebben we alle schakeltjes aangepakt om mijn lijf weer in balans te krijgen.

 

En het is gelukt! Ik kan inmiddels (bijna) alles weer eten en voel me energiek. Ik begrijp mijn lijf weer en weet nu hoe ik er goed voor moet zorgen. Zonder Kim's eindeloze steun en expertise had ik dit nooit kunnen doen, ik ben dankbaar dat zij op mijn pad is gekomen."


Waarin onderscheidt De Gut Reset zich van andere detoxkuren?

Er zijn best veel detox-kuren op de markt. Meestal zijn het sapkuren die worden aangeboden. De Gut Reset die ik aanbied is totaal anders en ik zal je vertellen waar het zich in onderscheidt.

 • Een goede ontgifting is eigenlijk alleen mogelijk als de darmen gereinigd en hersteld worden. De darmen spelen zo’n belangrijke rol in onze gezondheid, maar hebben het in de huidige tijd ontzettend zwaar. Tijdens het traject gebruik je dagelijks bitterzout en met zijn laxerende werking zorgt dit ervoor dat je darm ‘doorgespoeld’ wordt. 
 • Geen hippe sapjes of een hoge maaltijdfrequentie, maar voedzame en licht verteerbare maaltijden en maar 2 tot 3 eetmomenten per dag. Tijdens het traject streven we ernaar om dagelijks 14 tot 16 uur niet te eten. Zo geef je je darmen meer tijd en energie om zichzelf te reinigen en herstellen in plaats van te verteren (en te ontsteken, want dat gebeurt er bij ieder eetmoment!).
 • Een detoxkuur kan alleen maar effectief zijn wanneer de toxische load (de gifstoffen) wordt verminderd. Samen zorgen we ervoor dat de toxines uit je omgeving en voeding zoveel mogelijk worden geëlimineerd. Anders is het dweilen met de kraan open.
 • Met natuurlijke middelen en voedingsstoffen worden de organen die belangrijk zijn voor een ontgifting ondersteund. Zo zal de ontgifting in je darmen en lever nog beter en sneller verlopen.
 • Zoals hierboven benoemd is, zal je darm doorgespoeld worden. En door de periodes van vasten zal de darm zichzelf verder kunnen schoonmaken en herstellen. Na de Reset bouwen we door middel van een Pre-/Probiotica kuur de familie van bacteriën in je darm (microbioom) weer goed op. Deze kuur wordt uiteraard ondersteund door een gezond voedingspatroon zodat je een sterke en gezonde darmfunctie krijgt.