"Het is mijn missie om mensen in beweging te brengen naar een energiek leven."


Bijvoorbeeld door het aanbieden van fijne trainingen, waardoor je ook weer de noodzaak voelt om op andere vlakken goed voor jezelf te zorgen. Zoals gezond eten en goed slapen. En dat je door het verbeteren van je fitheid weer lekkerder in je vel zit, je krachtiger voelt en meer zelfvertrouwen hebt. Waardoor je uitdagende stappen in je leven aandurft.

 

Mijn naam is Kim Linstra, gezondheid en sport zijn twee grote passies van me. Ik heb jarenlang als fysiotherapeut en trainer gewerkt en hield me o.a. bezig met fysiotherapeutische behandelingen en revalidatietrainingen, personal training, kracht-en/conditielessen en hardlooptrainingen.

 

Begin 2021 voelde de tijd rijp voor een nieuwe stap. De rugzak vol ervaring die ik heb opgedaan als fysiotherapeut en trainer, wilde ik meenemen in mijn eigen onderneming. Waarin ik meer de focus leg op gezondheid in het grotere geheel. Met haalbare aanpassingen, handige routines en gemakkelijke tips iemand terugbrengen naar zijn setpoint. Het punt waarop het lichaam in balans is en zijn zelfherstellend vermogen optimaal functioneert.

  

In februari 2022 heb ik de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut afgerond aan de Ortho Health Foundation. Deze opleiding sloot qua visie heel goed aan bij mijn eigen visie en bracht me nog meer kennis en diepgang. Met het inzetten van gezonde voeding en aanvullende suppletie kun je zoveel prachtige resultaten behalen! Wil je meer weten over orthomoleculaire therapie? Klik dan hier!

 

Holistisch vitaliteitsexpert

Als holistisch vitaliteitsexpert benader ik vitaliteit vanuit holistisch oogpunt. Ik geloof erin dat alles met elkaar verbonden is en dus invloed heeft op elkaar. Een slaapprobleem is meestal nooit een op zich zelf staand probleem. Factoren als langdurige stress, een onnatuurlijk ademhalingspatroon, ongezonde voeding, te weinig bewegen of een afwijkend dag-nachtritme kunnen allemaal een rol spelen en elkaar onderling ook weer versterken. Het is een interessante puzzel, waarin ik mensen graag de kennis en handvaten geef, zodat ze zelf de regie weer kunnen pakken. 

 

Mijn eigen gezondheidsreis

Vroeger was ik al een actief meisje, altijd aan het rennen, buiten spelen, voetballen en in bomen klimmen. Stil zitten was niet aan mij besteed. En bijna als vanzelf onderzocht ik mijn eigen fysieke grenzen en probeerde ik die te verleggen. Dat ging uiteraard niet altijd goed, dus ik ondervond regelmatig fysieke pijntjes. Toch voelde ik me ook vaak onsterfelijk en ervaarde ik dat je tot zoveel meer in staat bent dan je meestal denkt. Het was een soort ontdekkingstocht naar waar mijn lichaam toe in staat is. Grenzen kon ik verleggen, maar alarmbellen leerde ik te herkennen. Inmiddels heb ik diverse mooie (en snelle) marathons gelopen en geweldige fietstripjes beleefd.

 

Voeding

Sport was duidelijk de rode draad voor mij. En dit ondersteunde ik middels een gezonde leefstijl. Maar wanneer je eenmaal duikt in de wereld van gezonde voeding, dan slaan de tegenstrijdige berichten je om de oren. Ik las veel boeken, artikelen en sprak veel met mensen over voeding. En hoe kun je nou beter leren over voeding, dan door je eigen ervaringen? Van een vegetarisch eetpatroon stapte ik over op veganistische voeding. Het leek voor mij de weg naar optimale gezondheid, maar mijn lichaam gaf steeds duidelijker andere signalen. Daarom besloot ik mijn voedingspatroon om te gooien. En het mooie daarvan? Het lichaam herstelt weer. De kracht van het zelfherstellend vermogen is zo groot, fascinerend vind ik dat!

 

Gedreven door mijn eigen nieuwsgierigheid reis ik verder op dit pad naar optimale gezondheid. En wil hierbij graag anderen inspireren om dit ook te doen. Ieder op zijn eigen manier. Al levert het maar 1 aanpassing op die iemand maakt, waardoor diegene beloond wordt met meer energie of minder pijnklachten. Daarvan wordt het leven namelijk echt een stukje leuker! En dan is mijn missie al geslaagd.