Wat is orthomoleculaire therapie?

Onder orthomoleculaire therapie wordt het vermogen verstaan om met behulp van gezonde basis-voedingsmaatregelen en aanvullende suppletie ziekteprocessen te herstellen. Enerzijds door het leggen van verbanden tussen klachten en symptomen en anderzijds door vastlopende biochemische processen. Dit geeft vervolgens inzicht over welke voedingsstoffen er noodzakelijk zijn om deze processen beter te laten verlopen. 

 

Hierbij wordt uitgegaan van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten. Er wordt met een holistische blik gekeken naar de verbanden tussen de psyche, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Orthomoleculaire geneeskunde kan daarnaast ook een belangrijke rol spelen bij de preventie van ziekten. 

 

Het voorschrijven van medicatie wordt niet bij voorbaat uitgesloten, maar komt pas aan de orde als er sprake is van een gezonde leefstijl, een gezond voedingspatroon en de tekorten van vitamines en mineralen zijn opgeheven. Naast voeding en aanvullende suppletie, wordt ook veel waarde gehecht aan een gezonde leefstijl met voldoende beweging, goede slaap en ontspanning.

Samenwerking

Vanwege hun aanbod van hoogwaardige supplementen, werk ik samen met de bedrijven Vitakruid en Vitals. Hun supplementen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, gebruiken hoogwaardige grondstoffen, geen onnodige toevoegingen en bieden mooi supplementen aan. Je kunt mijn kortingscode gebruiken bij je bestelling om 10% korting te ontvangen. 

 

KORTINGSCODE: VitaliteitKim