Wat heeft werkelijk invloed op jouw darmgezondheid?

Gezonde darmen zijn de sleutel naar een goede gezondheid. Je darmen zijn namelijk verbonden met zoveel organen en systemen, zoals je brein, lever en huid. Darmklachten uiten zich lang niet altijd in buikpijn of problemen met je stoelgang. Maar vanwege de vele connecties kun je door een ongezonde darm juist huidklachten hebben, depressieve gevoelens of allergieën. 

 

Binnen de reguliere zorg wordt de link met de darm vaak niet gelegd. En wordt het symptoom bestreden met een middeltje, bijvoorbeeld een zalfje voor je huidklachten. Het signaal dat je darmen je geeft, wordt echter niet gehoord. En de oorzaak van de klachten wordt hierdoor niet aangepakt. Grote kans dat er na enkele weken een nieuwe klacht bijkomt. De trigger in de darmen is namelijk gebleven, waardoor je darmen steeds iets ongezonder worden. De afvalstoffen moeten echter wel uitgescheiden worden en je lichaam zoekt een andere locatie om dit te doen, bijvoorbeeld via de slijmvliezen. Je wordt bijvoorbeeld snotterig of krijgt een oogontsteking. Een nieuw signaal van je lichaam, die meestal ook niet gelinkt wordt aan de darm. 

 

En zo gaat het vaak maar door en door en door.. 

 

Daarom kijk ik altijd naar lichaam als geheel. Probeer ik de linkjes te leggen om zo bij de kern van de klacht aan te komen. 

 

Benieuwd waar jouw klachten vandaan komen? Neem gerust contact met me op om te kijken of ik je erbij kan helpen!