Beweging /Training

Bewegen en trainen is een belangrijke tool om een optimale vitaliteit te ervaren. Het verbeteren van je kracht en conditie vergroot je energie en verkleint de kans op lichamelijk ongemak (zoals blessures, overgewicht en chronische aandoeningen). Als je sport in de buitenlucht én in de natuur, dan kun je profiteren van nog veel meer gezondheidseffecten. Zoals het verlagen van stress en het verbeteren van je probleemoplossend vermogen. Daarom geloven we in de kracht van voldoende tijd buiten doorbrengen en dan vooral in de natuur! 

 

Hardlopen, fietsen, kracht-/en HIIT-training en krachtige yogavormen zijn voorbeelden van training om je kracht en conditie te vergroten. Het is wel belangrijk om te benoemen dat het belangrijk is dat andere domeinen goed functioneren. Hoe meer domeinen er een onvoldoende scoren, hoe meer moeite het lichaam heeft om te adapteren aan de prikkel. Dit kan leiden tot serieuze problemen zoals blessures of overtraining.  

 

Naast de intensieve en/of krachtige vormen van training, zijn er ook rustige bewegingsvormen die een plaats verdienen binnen je dag of week. Denk hierbij aan rustige yogavormen en wandelen, die beiden het parasympathische zenuwstelsel activeren. De tegenhanger van ons drukke bestaan (orthosympathisch) en zorgt daarom voor meer balans.