Vitaliteitscoaching

Visie

Het menselijk lichaam beschikt over een ongelofelijk bijzonder mechanisme, namelijk het vermogen om zichzelf te herstellen. Om dit zelfherstellend vermogen optimaal te laten functioneren, is het van belang dat je een aantal pijlers laat aansluiten op je eigen unieke fysieke en geestelijke gesteldheid.

 

De belangrijke fysieke pijlers hierin zijn: 

 • Immuunsysteem
 • Voeding
 • Slaap
 • Ademhaling
 • Stress
 • Bewegen 

“Om optimale fitheid te bereiken, schiet je als coach te kort met alleen een trainingsschema en voedingsadvies”

Deze domeinen worden hier afzonderlijk benoemd, maar er bestaan onderling veel relaties. Daardoor kunnen ze elkaar zowel positief als negatief beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ongezond voedingspatroon die het immuunsysteem per direct zwaarder belast en vaak een vermindering van de slaapkwaliteit oplevert. Verbeter je het voedingspatroon, dan leidt dit altijd tot minder belasting van je immuunsysteem en dit kan er dan ook voor zorgen dat je beter slaapt.

 

Het is belangrijk om goed in kaart te brengen waar de oorzaak ligt van jouw klacht(en). Met haalbare aanpassingen en het ontwikkelen van nieuwe routines kunnen we in veel gevallen de oorzaak structureel wegnemen. En je systeem terugbrengen naar het setpoint: het punt waarop je lichaam optimaal functioneert en zelf kan herstellen van veel fysieke en mentale stressoren. Je hebt dus daadwerkelijk invloed op dit zelfherstellend vermogen!

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik bied vitaliteitscoaching vanuit orthomoleculair oogpunt en kijk naar alle facetten die van belang zijn voor een goede gezond en energiek leven.

 

Vanuit deze visie wordt fitheid en gezondheid  vanuit het totaalplaatje benaderd. Je hoeft geen serieuze gezondheidsproblemen te ervaren. Sterker nog, die kun je hiermee zelfs voorkomen. Met deze methode ontwikkel je een duurzame leefstijl en bereik je een optimale staat van gezondheid.

 

Vitaliteitscoaching kan daarnaast worden ingezet bij specifieke hulpvragen zoals:

 • Vermoeidheid
 • Slaapproblemen
 • Moeite met afvallen
 • Onbegrepen pijnklachten
 • Terugkerende blessures
 • Burn-out klachten
 • Chronische aandoeningen zoals de ziekte van Crohn, coeliakie, PDS (prikkelbaar darmsyndroom), psoriasis, fibromyalgie, diabetes type II, reuma etc.

Werkwijze

Intake 

Voorafgaand aan de intake vul je een uitgebreide vragenlijst in. Tijdens de intake brengen we alles in kaart, bespreken we je hulpvraag en doelstellingen en maken een plan op maat.

 

Vervolg

Het vervolg is afhankelijk van de intake. Een korter traject zal volstaan bij lichte klachten, als er bijvoorbeeld maar 1 domein uit balans is. Een complex klachtenbeeld waarbij het traject op meerdere domeinen wordt ingezet vraagt om een langer begeleidingstraject. In overleg bepalen we het plan dat voor jou het best past. 

 

Vitaliteitsconsult

Tijdens het traject plannen we één of meerdere vitaliteitsconsulten. Tijdens dit consult zal ik je alles vertellen over de mogelijke oorzaak van jouw klachten. We duiken dieper in op het domein en je krijgt handvaten en/of oefeningen mee om het domein weer terug in balans te brengen.  Dit consult zal ongeveer 60 minuten duren. 

 

Tarieven

Intake vitaliteitsconsult  €75,-
Vitaliteitsconsult vervolg  €55,-

Contactformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Wil jij meer weten over de specifieke domeinen?

Immuunsysteem

Voeding

SlaapAdemhaling

Stress

Bewegen/ Training