Techniektraining

Impact

Wist je dat je lichaam tijdens het hardlopen bij iedere landing 2 tot 3 keer je lichaamsgewicht aan impact opvangt? Stel je eens voor: als je op 1 been gaat staan, dan draagt dat been 100% van je lichaamsgewicht. Om de impact van iedere hardlooplanding na te bootsen, mag je in deze 1-benige positie nog een gewicht met 150% van je lichaamsgewicht toevoegen. Tijdens een training van 30 minuten maak je zo'n 5000 tot 6000 stappen, waarin je lijf iedere landing deze hoge impact te verwerken krijgt. Hardlopen geeft dus behoorlijk wat stress op je botten, spieren, gerichten en andere structuren van je lichaam. 

 

Een aantal onderdelen van je looptechniek kunnen de impact van het hardlopen nog groter maken. Zo leiden te grote passen in combinatie met een landing op de hak ver voor het lichaamszwaartepunt, tot een veel grotere belasting. Dit in tegenstelling tot een landing dichter bij je zwaartepunt. Diverse onderzoeken laten dan ook een duidelijke relatie zien tussen het ontstaan en terugkeren van blessures en een aantal aspecten van de looptechniek. 

 

Regelmatig blessures?

Als je last hebt van regelmatig terugkerende blessures, dan is het dus interessant om  je looptechniek eens onder de loep te nemen. Maar ook als je graag sneller wilt lopen. Een minder belastende techniek, leidt namelijk tot meer efficiëntie! 

Tarieven

Losse training (60 minuten) €55,-
Strippenkaart 5 trainingen (60 minuten) €262,50
Strippenkaart 10 trainingen (60 minuten) €500,-