Het Detox-Programma

Waarom ontgiften?

We worden dagelijks blootgesteld aan veel gifstoffen (toxines). Hier kun je een onderscheid maken tussen exogene toxines - vanuit je omgeving- zoals uitlaatgassen, chemische stoffen, zware metalen, medicijnen, straling en voeding. En daarnaast zijn er endogene toxines die je systeem belasten, zoals afvalstoffen die ontstaan bij ontgifting, de vertering en de afbraak van hormonen. 

 

Ons lichaam heeft een natuurlijk ontgifting-mechanisme en kan zichzelf goed reinigen. Als de toxische belasting echter te hoog wordt, dan kun je in de problemen komen en klachten ontwikkelen. Deze klachten zijn eigenlijk hele duidelijke signalen van je lichaam. In de huidige maatschappij zijn we vaak niet in staat deze signalen te herkenen, interpreteren en  op een juiste manier te handelen. Er wordt vaak zelfs medicatie voorgeschreven tegen de symptomen, die alleen maar voor een hogere toxische belasting zorgen. Zo ontstaat er een vicieuze cirkel. Het is mijn visie om klachten bij de oorsprong te behandelen. Dit Detox-Programma is daar een prachtig middel voor!

 

Detox-Programma: ontgift je lichaam op een gezonde manier

Het Detox-Programma is erop gericht om de natuurlijke ontgifting van je lichaam te ondersteunen. Alle organen die hierbij betrokken zijn, krijgen aandacht. Op deze manier kun je in een relatief korte periode een ontzettend effectieve reiniging van je lichaam creëren. 

 

De Detox bestaat uit:

 • Ongeveer 5-10 dagen detox-en (de exacte duur is afhankelijk van diverse factoren en verschillend per persoon)
 • Geen sapjes, maar juist licht verteerbare voedende en smakelijke maaltijden die het onttrekken van gifstoffen uit je lichaam stimuleren. Binnen deze maaltijden is veel variatie mogelijk!
 • Veeeel drinken!
 • Je gebruikt supplementen om je organen op de juiste manier te ondersteunen
 • Een ontgifting op alle lagen, zowel fysiek als mentaal en spiritueel!

Inhoud van Detox-Programma

Naast een prettige detox waarin ik je intensief ondersteun, bied ik je ook een werkboek vol waardevolle kennis. Zo leer je over het natuurlijke ontgiftings-mechanisme van je lichaam. Welke organen hierbij betrokken zijn en hoe ze samenwerken. Hoe klachten ontstaan en hoe jij ze kunt beïnvloeden. Ik geef je veel tips over hoe jij je leefstijl en leefomgeving kunt verbeteren. Om echte aanpassingen te maken, is het in mijn ogen nodig om te begrijpen hoe je lichaam werkt. En hoe je voeding, leefstijl en leefomgeving van invloed zijn op je gezondheid.

 

Dit is de opzet van het Detox-Programma:

 • Intakegesprek waarin het volgende in kaart wordt gebracht: je hulpvraag, wensen/doelen, medische voorgeschiedenis, huidig klachtenbeeld, huidig voedingspatroon en het functioneren van spijsvertering, toxische blootstelling, algemene factoren, zoals nachtrust, stress en beweging
 • Detox-Werkboek met alle ins&outs over het detox-programma en heel veel waardevolle kennis! O.a. over hoe het ontgiftingsmechanisme van jouw lichaam werkt, hoe klachten ontstaan en hoe je klachten kunt herkennen. En welke factoren je gezondheid belasten en ik deel veel tips hoe je dit kunt verminderen!
 • Intensieve begeleiding tijdens de Detox-periode, via Whatsapp voor vragen en support.
 • Evaluatiesessie waarin ik benieuwd ben naar je ervaringen en waarin we samen gaan kijken hoe we de resultaten kunnen vasthouden o.a. middels een “Personalized Nutrition”-plan.

Prijs

Detox-Programma

(* Inclusief alle supplementen die je tijdens en

na afloop van de detox gebruikt, ter waarde van: 181,50)

€333,-*

 

REKEN NU AF MET:

 • Vermoeidheid of een laag energielevel?
 • Spijsverteringsklachten?
 • Slaapproblemen?
 • Allergieën (zoals hooikoorts)?
 • Hoofdpijn/migraine?
 • Huidklachten (zoals eczeem of acne)?
 • Terugkerende ontstekingen van bijv. oog, oor of keel?

VERMINDER KLACHTEN VAN CHRONISCHE ZIEKTES ZOALS:

 • Astma
 • COPD
 • Reuma
 • Artrose
 • Ziekte van Crohn
 • Coeliakie

OF WIL JE GEWOON DE BESTE VOORZORGSMAATREGEL NEMEN?

“ Het lichaam wil van nature genezen, we hoeven alleen maar de voorwaarden te bieden. ”Benieuwd naar de ervaringen van anderen?

- Eva -

"Bijzonder fijn om gedurende deze detox begeleid te worden door Kim. Ze geeft een helder beeld over hoe jezelf voor te bereiden op deze periode en over de ‘spelregels’ tijdens de daadwerkelijk detox. 

 

De gerechten die ik mag eten tijdens de detox zijn smaakvol en ik heb het gevoel dat ik veel kan en mag variëren. De maaltijden bereiden kost best wat tijd en vraagt wat aandacht, ik ben blij dat ik tijdens de detoxweek niet veel ingepland heb in mijn agenda. Voor mijn gevoel geeft dat nog meer focus aan hetgeen ik wil bereiken; opschonen en ruimte maken.

 

Naast dat ik fysiek resultaten begon te zien tijdens de detoxweek (huidirritatie verdween, heldere ogen, energiek gevoel) kon ik ook met name op mentaal en emotioneel niveau een enorme ‘opschoon beurt’ ervaren. Ik kreeg te maken met gevoelens van leegte, schaarste en eenzaamheid. Heel prettig om dan ook op emotioneel vlak ondersteuning te kunnen ontvangen in de vorm van (adem)coaching. Bijzonder hoe deze detox ook die lagen mag aanraken.

 

Na de detox (nu 2 weken geleden) ziet mijn huid er nog steeds heel gaaf en fris uit. Mijn nachtrust is goed en ik voel me energiek als ik in de ochtend wakker word. Ik voel me over het algemeen meer in balans en ervaar dat ik veel beter kan aanvoelen wat en hoeveel ik wil eten en drinken. Ik maak veel bewuster keuzes waarmee ik mijn lichaam voedt.

Ik ga dit zeker vaker doen!"

- Anke -

"Al jaren staat een detox op mijn verlanglijstje. Dankzij de goede begeleiding van Kim heb ik dit eindelijk gedaan! Ik werd goed ondersteund met duidelijke adviezen, supplementen en de appgroep waarin ik mijn vragen en ervaringen kon delen was heel waardevol!

 

Wat de detox mij heeft opgeleverd? Het (opnieuw) beseffen dat je je lichaam mag voeden in plaats van vullen. Beseffen wat je in je lijft stopt en waar je het aan bloot stelt. Ik voel me weer trots op mijn lijf en wil er zuinig mee omgaan!"

- Linda -

"Ik had ontzettend veel zin om te detoxen, maar ik zal er ook enorm tegen op. Ik keek er naar uit om mijn lichaam en geest te ontgiften en hoopte dat mijn tinnitus klachten zouden verminderen. 

 

Het afkicken van de koffie was voor mij heftig, ik drink gemiddeld 8 kopjes per dag en heb dit in de week voorafgaand aan de detox geleidelijk afgebouwd. Tijdens de detox geen koffie drinken viel me daarentegen reuze mee! 

 

Het eetpatroon gaf me veel structuur en duidelijkheid, ik at 2x per dag en verlangde daardoor vrijwel niet naar ander eten of vaker eten. Ik kookte zelfs zonder problemen een andere maaltijd voor mijn partner. 

 

Tijdens de detox-week voelde ik me over het algemeen best fit. Bij een dipje ging ik vaak even wandelen in de natuur of in bad/sauna. In de avond deed ik altijd een leverpakking en dat voelde heerlijk. 

De overgang naar een normaal voedingspatroon vond ik best lastig. Gelukkig was er in de app-groep veel contact en kon ik mijn vragen delen. Ik ben door de detox afgevallen, mijn stoelgang is verbeterd en ik heb het gevoel dat mijn tinnitus-klachten zijn afgenomen!"


Waarin onderscheidt dit programma zich van andere detoxkuren?

Er zijn best veel detox-kuren op de markt. Meestal zijn het sapkuren die worden aangeboden. Het Detox-Programma dat ik aanbied is totaal anders en ik zal je vertellen waar het zich in onderscheidt.

 • Een goede ontgifting is eigenlijk alleen mogelijk als de darmen gereinigd en hersteld worden. De darmen spelen zo’n belangrijke rol in onze gezondheid, maar hebben het in de huidige tijd ontzettend zwaar. Tijdens de Detox gebruik je dagelijks bitterzout en met zijn laxerende werking zorgt dit ervoor dat je darm ‘doorgespoeld’ wordt. 
 • Geen hippe sapjes of een hoge maaltijdfrequentie, maar voedzame en licht verteerbare maaltijden en maar 2 tot 3 eetmomenten per dag. Tijdens de Detox streven we ernaar om dagelijks 14 tot 16 uur niet te eten. Zo geef je je darmen meer tijd en energie om zichzelf te reinigen en herstellen in plaats van te verteren (en te ontsteken, want dat gebeurt er bij ieder eetmoment!).
 • Een detoxkuur kan alleen maar effectief zijn wanneer de toxische load (de gifstoffen) wordt verminderd. Samen zorgen we ervoor dat de toxines uit je omgeving en voeding zoveel mogelijk worden geëlimineerd. Anders is het dweilen met de kraan open :-)
 • Met natuurlijke middelen en voedingsstoffen worden de organen die belangrijk zijn voor een ontgifting ondersteund. Zo zal de ontgifting in je darmen en lever nog beter en sneller verlopen.
 • Zoals hierboven benoemd is, zal je darm doorgespoeld worden. En door de periodes van vasten zal de darm zichzelf verder kunnen schoonmaken en herstellen. Na afloop van de Detox bouwen we door middel van een Pre-/Probiotica kuur de familie van bacteriën in je darm (microbioom) weer goed op. Deze kuur wordt uiteraard ondersteund door een gezond voedingspatroon zodat je een sterke en gezonde darmfunctie krijgt.